be-slank.nl

Veel moeders krijgen ermee te maken: kilo’s moeten kwijtraken na de bevalling. Het is bijna onvermijdbaar. Hoe pak je dit het beste aan? Dat willen we gaan behandelen in dit artikel.

Net na een bevalling wil je zeker niet beginnen aan een zogenaamd crash dieet. Dus een dieet dat eigenlijk niet gezond is waar je binnen een week vele kilo’s loost. Net na een zwangerschap is niet het moment hiervoor. Maar eigenlijk is nooit het moment hiervoor, omdat zo een dieet vaak leidt tot het gevreesde jojo effect. Dus vermijd dit ten alle kosten.

Wat dan wel? Op dit moment is het meest populaire dieet in Nederland het eiwitdieet. En dit is niet zonder reden want dit is het meest effectieve dieet. En vele mensen hebben hier al tientallen kilo’s meer verloren. Dit is een verantwoord dieet. Geen hype. En het is ook geen hogere wiskunde. Dit is wat je moet weten. Qua voedsel dien je je te concentreren op eiwit zoals ei en vis, gezonde vetten zoals avocado en goede koolhydraten zoals volkoren brood. Uit den boze zijn slechte koolhydraten zoals koekjes, snoep, maar ook wit brood en witte spaghetti. Kies altijd voor volkoren. Het verantwoorde eiwitdieet betekent niet, althans niet in onze visie dat je alle koolhydraten voor altijd uit je leven moet bannen. Je lichaam heeft koolhydraten nodig als brandstof. Dus dit helemaal schrappen is onverstandig en dit zou  dan zo een crashdieet zijn. Er zijn vele schema’s te vinden online omtrent de invulling van een ideaal eiwitdieet, dit is de beste.  

Een handig hulpmiddel waar vele mensen al succes mee behaald hebben zijn maaltijdvervangers. Dit zijn shakes die je in plaats van een maaltijd neemt. Ideaal als je weinig tijd hebt om een uitgebreide maaltijd klaar te maken. Deze shakes zijn ook echt lekker en ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals banaan, aardbei, maar ook karamel fudge en meer. Voor sommige moeders is dit een van de lichtpunten in de dag, om weer zo een heerlijke shake te mogen drinken die ook nog eens goed is voor het figuur. Moet je voor altijd aan de maaltijdshakes na een bevalling? Nee zeker niet, het mag wel, maar de meeste mensen nemen zo een shake voor een periode van pakweg een half jaar om het gestelde gewichtsverlies doel te gaan bereiken. Zoals gezegd vele mensen hebben reeds succes gerapporteerd met deze maaltijdshakes, en dit kun je hier teruglezen. Let wel dat je niet te veel maaltijden gaat vervangen, hoewel maaltijdshakes boordevol vitamines en mineralen en vezels zitten heeft je lichaam ook vast voedsel nodig. Vervang dus 1 maaltijd per dag idealiter maar niet meer.

Post Author: Mom

You may also like

Een nachtje weg: alleen overnachting of all inclusive?

We kennen het concept voornamelijk van de vakanties in het

Lease producten voor jouw baby voor de beste kwaliteit

Voor jouw eigen baby wil je er natuurlijk zeker van

Cadeautips voor je zwangere beste vriendin

Op dit moment bevind ik mij in de levensfase waarin