Je bent net moeder of vader geworden of jullie zijn in verwachting van een kindje, van harte gefeliciteerd! Een van de belangrijke dingen die bij een klein baby’tje komt kijken is natuurlijk het verschonen van luiers. Wist je dat een kind gemiddeld wel meer dan 5000 luiers draagt voordat het zindelijk wordt? Dat zijn een hele hoop luiers die je moet verschonen en een hele hoop luiers die in de kliko belanden! Wat moet je weten over luiers?

Verschillende maten voor je groeiende baby

Over het algemeen zijn er zo’n zes tot zeven verschillende luiermaten, maar dit kan per merk verschillen. Om te weten welke maat geschikt is voor jouw kindje, moet je kijken naar het gewicht van je baby. De meeste baby’s die geboren worden na een zwangerschap van negen maanden wegen ongeveer tussen de 2500 en 4500 gram. Hiervoor is maatnummer 1 geschikt. De meeste luiermaten lopen tot een gewicht van 15 kilo. Het is belangrijk de goede maat uit te kiezen. Te groot is niet fijn, want dat gaat lekken. Te klein is ook niet prettig voor je kindje, want dat gaat knellen en zorgt voor huidirritaties.

Wegwerpluiers of wasbare luiers?

Grof gezegd zijn er vier soorten luiers waar je uit kan kiezen. Ten eerste heb je de wegwerpluiers, deze worden het meest gebruikt. Ten tweede heb je wasbare luiers. Daarnaast heb je ook nog luierbroekjes en zwemluiers. Wegwerpluiers kunnen veel vocht absorberen en je gooit ze na gebruik in de prullenbak. Dat is handig en bespaart tijd en viezigheid, maar levert wel een hoop afval op. Daarnaast kosten ze ook veel geld, aangezien je telkens nieuwe luiers moet aanschaffen. Het bekendste merk luiers is Pampers. Wasbare luiers zijn in sommige gevallen een betere optie. De maten van wasbare luiers verschillen vaak van die van wegwerpluiers. Het beste is om van een aantal maten één broekje te bestellen om te kijken welke het beste past voordat je er meer bestelt. Het nadeel van wasbare luiers is natuurlijk dat je ze zelf moet wassen. Tegenwoordig worden de modellen echter steeds slimmer ontworpen, waardoor dit steeds makkelijker wordt.

Hoe vaak wilt je baby een nieuwe luier?

Het verschilt per kindje hoe vaak je zijn of haar luier moet verschonen. Het is niet fijn voor je baby om in een volle luier te liggen. Te lang in een volle luier zorgt voor huidirritatie. De luier van een pasgeboren kindje moet je ongeveer iedere twee tot drie uur checken. Dat zijn een hoop luiers per dag en dit telt op in kosten! Zoek daarom naar luiers aanbiedingen, dit kan je een hoop geld besparen.

Schrik niet van een vieze luier, je raakt er zo aan gewend!

Post Author: Mom

You may also like

Lease producten voor jouw baby voor de beste kwaliteit

Voor jouw eigen baby wil je er natuurlijk zeker van

Tips verschonen pasgeboren baby

Je beslist waarschijnlijk voordat je jouw baby naar huis brengt

Babyuitzet: ter voorbereiding op de kleine

Bij een goede voorbereiding op de komst van een baby