probiotica

Hoera! Je hebt net aan je familie en naasten bekend gemaakt dat het zover is. Je bent zwanger! Over ongeveer negen maanden komt er een kleine bengel op de wereld. Dat is natuurlijk reden tot blijdschap. Iedereen om je heen is blij voor je en gunt je een mooie zwangerschap. Dat is fijn, maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zo’n zwangerschap? Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze wel eens. Maar als het aankomt op het verzorgen van een baby, is een goede voorbereiding natuurlijk een absolute must. Vandaag bespreek ik daarom een aantal bruikbare tips die iedere aanstaande moeder wel kan gebruiken.

Babymassage

De eerste tip die ik heb, is het geven een babymassage. Babymassages komen van oorsprong uit India. Daar noemen ze het “shantala”. Het geven van een babymassage is daar een dagelijks ritueel. Ook in Nederland begint zo’n massage steeds meer onderdeel van de verzorging te worden. Het geven van een massage aan je baby brengt namelijk ook een aantal voordelen met zich mee die elke moeder kan waarderen. Het geven van de ritmische massages waarbij de benen en armen worden gerekt en gestrekt in verschillende vormen zorgt voor een activering van de zintuigen, stimulering van de lichaamsgroei en de ontwikkeling van de hersenen. Ook worden de darmen van je baby gestimuleerd. Daarnaast is een babymassage een eenvoudige manier om de band tussen jou en je baby te versterken.

Jongen of een meisje?

De hamvraag voor iedereen die betrokken is bij de zwangerschap is meestal: wordt het een jongen of een meisje? Het is natuurlijk hartstikke spannend. Bovendien heeft iedereen stiekem een lichte voorkeur. Uiteraard is het leuk om iedereen in spanning te laten. Maar is dit nou wel zo handig? Na 16 weken is het bijna met zekerheid vast te stellen wat het geslacht van jouw baby is. En dat is natuurlijk zeer relevante informatie. Niet alleen voor jou en je partner, maar ook voor de mensen om jullie heen. Door deze informatie tijdig te delen kun jouw omgeving hierop reageren. Praktische zaken, zoals de inrichting van de babykamer of mogelijke cadeaus, zullen allemaal voor het juiste geslacht zijn.

Probiotica tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ervaar je allerlei ongemakken. Mocht bijvoorbeeld je darmflora ontregeld zijn dat kan probiotica een oplossing bieden. Probiotica zijn bacteriën met een positieve werking. Het gebruik van probiotica bevordert een goede regulering van de darmen. Daarnaast remt het de groei van ongunstige bacteriën. Door probiotica te slikken vanaf de laatste acht weken van je zwangerschap kunnen deze bacteriën worden doorgegeven aan de darmflora van je baby. Wil je probiotica gaan gebruiken? Dan is het altijd aan te raden om dit in overleg met de huisarts te doen.

Post Author: Mom

You may also like

Lease producten voor jouw baby voor de beste kwaliteit

Voor jouw eigen baby wil je er natuurlijk zeker van

Welke luier heeft jouw baby nodig?

Je bent net moeder of vader geworden of jullie zijn

Tips verschonen pasgeboren baby

Je beslist waarschijnlijk voordat je jouw baby naar huis brengt