Je beslist waarschijnlijk voordat je jouw baby naar huis brengt of je stoffen of wegwerpluiers gebruikt. Wat je ook gebruikt, je kleintje vervuilt luiers ongeveer 10 keer per dag, of ongeveer 70 keer per week.

Voordat je jouw baby luiert, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt, zodat je jouw baby niet zonder toezicht op de commode hoeft achter te laten. Voor extra hulp en advies raden wij aan om een lactatiekundige te contacteren.

Benodigdheden

Je hebt nodig: een schone luier bevestigingsmiddelen (als stoffen voorgevouwen luiers worden gebruikt), luier zalf en luierdoekjes (of een bakje met warm water en een schoon washandje of wattenbolletjes).

Verschonen van de luier

Na elke stoelgang of als de luier nat is, leg je je baby op zijn of haar rug en verwijder je de vuile luier. Gebruik het water, de wattenbolletjes en het washandje of de doekjes om het genitale gebied van je baby voorzichtig schoon te vegen. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de luier van een jongen, want door blootstelling aan de lucht kan hij gaan plassen. Veeg bij het afvegen van een meisje haar billen van voor naar achter om een ​​urineweginfectie te voorkomen. Breng zalf aan om huiduitslag te voorkomen of te genezen. Denk er altijd aan om je handen grondig te wassen na het verschonen van een luier.

Luieruitslag

Luieruitslag is een veel voorkomende zorg. Meestal is de uitslag rood en hobbelig en zal deze binnen een paar dagen verdwijnen met warme baden, wat luiercrème en een beetje tijd uit de luier. De meeste huiduitslag gebeurt omdat de huid van de baby gevoelig is en geïrriteerd raakt door de natte of poepluier.

Probeer deze tips om luieruitslag te voorkomen of te genezen:

  • Verander de luier van jouw baby vaak en zo snel mogelijk na de stoelgang
  • Reinig het gebied voorzichtig met milde zeep en water (doekjes kunnen soms irriterend zijn) en breng dan een zeer dikke laag luieruitslag of crème aan. Crèmes met zinkoxide hebben de voorkeur omdat ze een barrière vormen tegen vocht
  • Als je katoenen luiers gebruikt, was deze dan in kleurstof- en geurvrije wasmiddelen
  • Laat de baby een deel van de dag zonder luier zijn. Dit geeft de huid de kans om te luchten

Als de luieruitslag langer dan 3 dagen aanhoudt of erger lijkt te worden, bel dan de arts. Het kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie waarvoor een recept nodig is.

Post Author: Mom

You may also like

Lease producten voor jouw baby voor de beste kwaliteit

Voor jouw eigen baby wil je er natuurlijk zeker van

Welke luier heeft jouw baby nodig?

Je bent net moeder of vader geworden of jullie zijn

Babyuitzet: ter voorbereiding op de kleine

Bij een goede voorbereiding op de komst van een baby