We kennen het concept voornamelijk van de vakanties in het buitenland: alle grote reisorganisaties hebben een ruim aanbod aan all inclusive vakanties naar landen als Turkije, Spanje of Griekenland. Je verblijft in enorme hotelcomplexen met zwembaden, een ruim aanbod aan restaurants en winkeltjes. Je kunt je hele vakantie in het hotel vertoeven mocht je dat willen. Maar heeft het ook voordelen in eigen land? Of kun je beter gewoon kiezen voor een simpele overnachting, al dan niet met ontbijt?

Alleen overnachting

De meeste mensen kiezen ervoor om tijdens een nachtje weg in eigen land alleen een hotelovernachting te boeken, eventueel met ontbijt inbegrepen. Dat is ook best begrijpelijk. Vaak is het zoeken van leuke restaurantjes en lunchrooms op je vakantiebestemming een uitje an sich. Zeker als je wat avontuurlijker bent ingesteld en graag nieuwe dingen probeert, is het onderdeel van de voorpret. Gaat het om een stedentrip? Dan heb je voldoende horeca tot je beschikking. De optie om je maaltijd in het hotel te nuttigen wordt meestal niet eens overwogen. De obstakels waarmee je in het buitenland te maken krijgt, zoals onbekend eten of angst voor voedsel in slechte staat of onder onhygiënische omstandigheden voorbereid, heb je in Nederland zelf niet. De gerechten op de menukaart zijn vertrouwd en je kunt goed inschatten of er een redelijk prijs voor het voedsel wordt gevraagd.

All inclusive

Zijn er argumenten die pleiten voor all inclusive Nederland? Absoluut. In de eerste plaats is het tijdperk dat hotel-restaurants niet verder kwamen dan biefstuk met pepersaus en Dame Blanche wel een beetje voorbij. Veel hotels in Nederland huisvesten tegenwoordig gerenommeerde restaurants met een fantastisch culinair aanbod. Er zijn in ons land zelfs 6 hotels met een Michelin Sterrenrestaurant die regelmatig mooie aanbiedingen hebben waarbij een chic diner wordt gecombineerd met een verblijf in het hotel. Daarnaast ben je tijdens een nachtje weg natuurlijk niet altijd in een grote stad. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om te gaan wandelen, ben je doodop wanneer je 's avonds in je hotel aankomt. Het laatste wat je dan wilt, is moeten nadenken over waar je nog kunt gaan eten. Niks is fijner dan gewoon aanschuiven en zo snel mogelijk een bord eten voor je neus voorgeschoteld te krijgen. Of tijdens een weekendje weg in een wellness resort. Wanneer je net heerlijk ontspannen uit de warme sauna komt, wil je echt niet de regen en kou in.

Kortom, sluit een all inclusive verblijf in Nederland niet meteen uit. Het kan onder bepaalde omstandigheden namelijk heel voordelig zijn!

Post Author: Mom

You may also like

Lease producten voor jouw baby voor de beste kwaliteit

Voor jouw eigen baby wil je er natuurlijk zeker van

Cadeautips voor je zwangere beste vriendin

Op dit moment bevind ik mij in de levensfase waarin

be-slank.nl

Snel gezond afslanken na de bevalling doe je zo

Veel moeders krijgen ermee te maken: kilo’s moeten kwijtraken na