e-bike

Ben je ook op zoek naar een goede e-bike om op te rijden? Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien, er zijn namelijk steeds meer soorten en merken. Nog niet te spreken over de grote hoeveelheid aanbieders van e-bikes! Wij hebben alvast gekeken naar een aantal dingen om op te letten wanneer je overweegt om een e-bike aan te schaffen.

E-bike stijgt in populariteit

We zien de e-bike steeds vaker op de weg. Dat is niet zo gek, aangezien een e-bike een geweldig alternatief is voor zowel de fiets als de auto. Als er één ding is dat gelijk bijdraagt aan een gezondere levensstijl en een beter milieu, dan is het wel de auto wat vaker laten staan. Dat is echter nog best lastig, blijkt in de praktijk. Zeker met het Nederlandse weer – regen en op een of andere manier bijna altijd tegenwind in plaats van wind mee – is het zelfs voor de korte stukken verleidelijk om de auto te pakken. Met een e-bike kun je echter normaal fietsen, de elektrische motor volledig zijn werk laten doen, of een combinatie van de twee. De motor van de e-bike biedt namelijk trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Zo is het net alsof je altijd de wind in de rug hebt.

Tips voor het aanschaffen

Wanneer je een e-bike gaat uitkiezen, is het uiteraard belangrijk dat je de fiets er goed uit vindt zien. Daarnaast is het aan te raden om bij meerdere retailers en verkooppunten te kijken naar de verschillende prijzen en specificaties. Daar is namelijk een behoorlijk verschil in tussen de verschillende merken. Er zijn dames- en herenfietsen, transportfietsen en speciale mamafietsen. Verder kan de motor van de fiets in het voor- of achterwiel te vinden zijn, maar ook in het midden van de fiets. Dit heeft impact op de werking van de motor. Het ene is niet beter dan het ander: vraag altijd om een testrondje. Zo weet je precies welke fiets bij jou past.

Multifunctioneel

Het grootste voordeel van de elektrische fiets is dus het feit dat je met deze fietsen zowel zelf kunt trappen, de motor volledig het werk kan laten doen of de trapondersteuning gebruiken. Doordat het makkelijker is om de e-bike te pakken dan de normale fiets, bespaar je echter ook brandstof en dat is goed voor de portemonnee én goed voor het milieu. Een elektrische fiets is dus multifunctioneel!

Post Author: Mom

You may also like

Een nachtje weg: alleen overnachting of all inclusive?

We kennen het concept voornamelijk van de vakanties in het

Lease producten voor jouw baby voor de beste kwaliteit

Voor jouw eigen baby wil je er natuurlijk zeker van

Cadeautips voor je zwangere beste vriendin

Op dit moment bevind ik mij in de levensfase waarin