babyenmama.nl

Kinderbed, de stap van een klein bed naar een groot bed

Kinderbed

Je baby is nu misschien nog heerlijk klein en ligt ‘s nachts nog lekker te slapen in een wieg of ledikant. Geniet nog zoveel mogelijk van deze tijd, want voor je het weet is je baby al een kleine peuter of kleuter. En wanneer het zo ver is, dan moet je op zoek naar een kinderbed. Maar ja, wanneer is een bed nu geschikt? En wanneer moet je beginnen met zoeken naar een bed?

Zoeken naar een kinderbed

Begin op tijd met het zoeken naar een kinderbed. Wanneer je kindje niet meer in een ledikant past, ben je eigenlijk al aan de late kant met zoeken. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je kindje en daar hoort een goed bed ook bij. Daarom is het goed om op tijd te beginnen met zoeken.

Eerst moet je namelijk vaststellen wat je wil hebben voor je kind. Wil je een bed dat meteen volwassen afmetingen heeft of ga je liever eerst voor een kleinere tussen maat? Dit is natuurlijk een van de grootste beslissingen die je neemt over het kinderbed. Een bed kan er ook zijn in allerlei vormen, je kan het heel simpel en basic houden. Maar je kan ook een groot speelparadijs maken van het bed. Het is fijn om dit allemaal al een beetje doordacht te hebben, voordat je kindje het wiegje al uitgegroeid is. Je wilt natuurlijk niet snel in alle haast een bed kopen omdat het meteen moet. Je wilt immers niet de verkeerde keuze maken. Begin dus ruim op tijd met je wensen in kaart brengen om het juiste kinderbed te vinden.

De ingrediënten van een kinderbed

Met alleen het kopen van een kinderbed, ben je er nog niet. Bij een bed horen ook andere elementen die je nodig hebt om het kinderbed compleet te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan een matras. Voor kinderen zijn er speciale matrassen, deze zijn minder duur en toch kan je kind heerlijk wat nachtjes slapen. Wanneer je een bed koopt, maar je vindt het wel een nog te grote stap voor je kindje, dan kan jee veiligheidshekje aanschaffen. Dit veiligheidshekje geeft de sfeer van een ledikant weer, waardoor het voor jou en jouw kindje waarschijnlijk veiliger aanvoelt.

Om het kinderbed helemaal af te maken moet je natuurlijk ook een deken en kussens hebben. Ook dit kan op vele verschillende manieren. Je kan het ouderwets met lakens doen, of met het gewone dekbed en tegenwoordig zijn er ook verschillende soorten slaapzakken voor normaal gebruik. Er is dus van alles wat op de markt dat het kinderbed helemaal af kan maken.

Mobiele versie afsluiten