babyenmama.nl

10 leuke ideeën om het geslacht van je kindje bekend te maken

kind bekendmaken

Natuurlijk is het hartstikke spannend, het geslacht van je kindje. Vaak krijg je dit te horen bij je 20-weken echo. Tegenwoordig kan dit bij pretecho & zo al bij 13 weken!

Iets wat eerst vooral in Amerika gedaan wordt maar ondertussen als trend is overgewaaid naar Nederland is de gender reveal party. Dit is vaak een feestje om op een leuke, originele manier het geslacht van je kindje bekend te maken. Geen zin in een feestje? Dan kun je het ook gewoon via een leuk filmpje of een foto bekendmaken. Tijdens the gender reveal kun je ervoor kiezen om alleen je gasten te verrassen met het geslacht maar ook jezelf.

Hieronder 5 leuke ideeën om het geslacht van je kindje bekend te maken:

  1. Fotoshoot

Wil je het liever klein en subtiel houden kies dan voor een mooie fotoshoot. Kies hierbij voor een accentkleur (roze of blauw natuurlijk) en laat prachtige foto’s maken. De foto’s kun je delen op social media, versturen via de post of ophangen tijdens je gender reveal party.

  1. Taart

Taart is een leuk en lekker idee om het geslacht van je kindje bekend te maken. Je kunt een prachtige taart laten maken waarvan de binnenkant overduidelijk laat zien of je een jongentje of meisje verwacht. Snij de taart aan tijdens je gender reveal party en zorg dat de binnenkant gevuld is met een roze of blauwe vulling. En tadaaa je maakt het geslacht van je kindje op een lekkere en leuke manier bekend.

  1. Doos met ballonnen.

Versier een doos mooi van de buitenkant en vul de doos met roze of blauwe helium ballonnen. Maak ze met lintjes en iets zwaars vast aan de bodem van de doos en tijdens het openmaken van de doos vliegen de gekleurde ballonnen de lucht in. Hoe leuk?!

  1. Verf gevecht

Trek samen met je partner witte kleding aan, vul waterpistolen met blauwe of roze verf en laat de gasten van je gender reveal party verf op je spuiten met de pistolen. Het leukste is als je verschillende tinten verf gebruikt. Tip: laat het filmen en fotograferen.

  1. Verf ballonnen op doek

Pak een wit schilderdoek en vul weerballonnen met roze en blauwe verf. Gooi samen met je partner en/of de mensen die dichtbij je staan de ballonnen gevuld met verf tegen het doek. Heel gaaf om in slow motion te filmen en zo op te sturen naar familieleden die iets verder weg wonen.

Mobiele versie afsluiten